Hippisch recht

Hippisch recht is de verzamelterm voor het recht dat relevant is voor de hippische sector. Onder hippisch recht wordt daarom niet alleen de (grensoverschrijdende) koop en verkoop van paarden verstaan, maar bijvoorbeeld ook de huur, pacht, aan- en verkoop van vastgoed in de hippische sector (zoals stoeterijen, hengstenstations, trainingsstallen, maneges), aansprakelijkheid wegens ongevallen met paarden, aansprakelijkheid van dierenartsen bij bijvoorbeeld aankoopkeuringen, juridische geschillen over eb- en vloedbodems, sponsorovereenkomsten en tuchtrechtelijke klachten bij de KNHS, de FN en FEI.

Bavelaar Advocaten beschikt over specialistische en gekwalificeerde kennis van het hippische recht in Nederland en Duitsland in de persoon van Mr. Dr. Paul Bavelaar LL.M. en Mr. Wolfgang Walter Horn.

Paul Bavelaar is als actief wedstrijdruiter, als voormalig bestuurder van de KNHS (regio Gelderland en Flevoland), voormalig bestuurder van het KWPN (bestuurder regio Gelderland) en als voormalig voorzitter van de Stichting Veilige Paardensport goed ingevoerd in de hippische sector.

Mr. Wolfgang Walter Horn was tot enkele jaren geleden ook nog actief als springruiter en eigenaar van spring- en dressuurpaarden in Duitsland.

Door de omvangrijke kennis van de hippische sector is Bavelaar Advocaten ook op dit rechtsgebied in staat u kwalitatief hoogwaardige dienstverlening te verlenen.